Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Boudewijn Seapark

'Belgisch dierenpark moet dicht', zegt bekende presentator

17-01-2017, 19.30 uur

Een Belgische tv-presentator heeft de aanval geopend op Boudewijn Seapark in Brugge. Dierenliefhebber Chris Dusauchoit, bekend van verschillende dierenprogramma's, wil dat het zeedierenpark zo snel mogelijk sluit. Hij noemt het "een gevangenis".

Met name de dolfijnenshows moeten het ontgelden. "Het is een circus zonder wielen", tiert de presentator in een interview met De Morgen. Hij wil de politiek inschakelen om zo een sluiting af te dwingen. "Dat is het doel."

"Ze beweren dat ze tuimelaars hebben omdat ze hen beschermen als bedreigde diersoort, maar dat klopt niet", aldus Dusauchoit. "Tuimelaars zijn helemaal niet bedreigd. En ze vertellen er niet bij dat de dolfijnen hun krappe ruimte nog met zeeleeuwen moeten delen."

Een woordvoerster van Boudewijn Seapark zegt respect te hebben voor de mening van Dusauchoit. "Maar we zijn een maand geleden doorgelicht en hebben die test met glans doorstaan. Dolfijnen zijn sociale dieren. Zet je ze terug in de vrije natuur, dan zijn ze binnen de twee dagen dood."

Meer Boudewijn Seapark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be