Boudewijn Seapark

'Belgisch dierenpark moet dicht', zegt bekende presentator

17-01-2017, 19:30 uur | Reacties

Een Belgische tv-presentator heeft de aanval geopend op Boudewijn Seapark in Brugge. Dierenliefhebber Chris Dusauchoit, bekend van verschillende dierenprogramma's, wil dat het zeedierenpark zo snel mogelijk sluit. Hij noemt het "een gevangenis".

Met name de dolfijnenshows moeten het ontgelden. "Het is een circus zonder wielen", tiert de presentator in een interview met De Morgen. Hij wil de politiek inschakelen om zo een sluiting af te dwingen. "Dat is het doel."


ZIE OOK: Dolfijnenshow in België verstoord door Nederlandse dierenactivisten

"Ze beweren dat ze tuimelaars hebben omdat ze hen beschermen als bedreigde diersoort, maar dat klopt niet", aldus Dusauchoit. "Tuimelaars zijn helemaal niet bedreigd. En ze vertellen er niet bij dat de dolfijnen hun krappe ruimte nog met zeeleeuwen moeten delen."

Een woordvoerster van Boudewijn Seapark zegt respect te hebben voor de mening van Dusauchoit. "Maar we zijn een maand geleden doorgelicht en hebben die test met glans doorstaan. Dolfijnen zijn sociale dieren. Zet je ze terug in de vrije natuur, dan zijn ze binnen de twee dagen dood."

ZIE OOK: Belgisch dolfinarium: 'Protesteren heeft totaal geen zin'

Reacties