Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Nederlands bedrijf claimt wereldprimeur met virtualreality-attractie

15-01-2017, 18.00 uur

Een Nederlands bedrijf claimt een wereldprimeur in handen te hebben met een nieuwe virtualreality-attractie. De firma Cesys uit Landsmeer presenteerde onlangs een 'virtual reality motorbike simulator'. "De eerste in zijn soort", vertelt Cesys-manager Reinder Holtkamp aan Looopings.

"We hebben als eerste bedrijf interactieve bewegingen op een motorbike simulator weten te koppelen aan virtual reality", aldus Holtkamp. Hij omschrijft de interactieve ride als "een uniek systeem met naast virtual reality ook een bodytracking-systeem waar het bewegingssysteem op reageert."

Personen zitten op een Yamaha R6-motor met een virtualreality-bril op. Er wordt gebruikgemaakt van bodytracking-technologie, met meerdere camera's die de positie van de rijders in de gaten houden. "Als je leunt in een bocht, reageert de motor daarop."

Holtkamp geeft toe dat concurrerende firma's vergelijkbare systemen ontwikkelen. "Maar de meeste systemen die wij zien, komen niet in de buurt van wat wij doen. Op de meeste apparaten word je echt ziek. Wij hebben meer dan vijftien jaar ervaring en dat resulteert in een unieke, realistische ervaring."

Meer leveranciers
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be