Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Drouwenerzand Attractiepark

Drents pretpark droomt van spectaculaire nieuwe attractie: 'Europese primeur'

11-01-2017, 13.22 uur

Het Drentse pretpark Drouwenerzand krijgt er de komende jaren meerdere nieuwe attracties bij. Eén van de nieuwigheden moet een "spectaculaire Europese primeur" worden. Dat vertelt directeur Bert van der Linde aan Looopings. "Het is een attractie die in Europa nog niet te vinden is."

Het gaat om een investering tussen de 750.000 euro en 2 miljoen. "Als je bedenkt dat onze duurste attractie nu minder dan een half miljoen kost, dan praat je dus over een wereldbedrag."

De directeur wil nog niet zeggen om wat voor attractie het gaat. "Maar het wordt geen achtbaan." Hij wil de ride helemaal zelf laten ontwikkelen. "Daarvoor moeten we echt bij nul beginnen. We hebben in Amerika een soortgelijke attractie gezien. Nu zijn we in gesprek met een ingenieur en een veiligheidsinstantie." Hij gokt op een opening in 2020.

Van der Linde hoopt volgend jaar een nieuwe waterbaan van ongeveer vijftien meter hoog te kunnen openen. Daarvoor moet het bestemmingsplan aangepast worden. Hij droomt ook van een tientallen meters hoog reuzenrad. "We kijken wat er op ons pad komt en wat financieel aantrekkelijk is."

Meer Drouwenerzand Attractiepark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be