Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling toont voor het eerst decors van nieuwe attractie Symbolica

13-01-2017, 11.00 uur

De Efteling laat nieuwsgierige fans voor het eerst binnenkijken in de nieuwe attractie Symbolica. In de tweede aflevering van een making-of-serie op YouTube komen exclusieve beelden van binnen in de darkride voorbij. Het pretpark laat verschillende scènes en decorstukken zien.

We zien onder meer een gedetailleerde miniatuurstad, een sierlijke ronde zaal met zuilen, een gang met gewelven en een enorme goudkleurige lijst. Waar en op welke manier de decoraties precies gaan terugkomen tijdens een ritje, blijft nog even gissen. Symbolica krijgt drie verschillende routes.

Verder maken kijkers in de video kennis met lakei O.J. Punctuel, een van de belangrijkste personages uit de overdekte attractie. Zijn rol wordt gespeeld door Efteling-ontwerper en -entertainer Jeroen Verheij. Hij zal ook zijn stem in de attractie inspreken.

Punctuel - in de vorm van een robot - gaat bezoekers welkom heten in een statige ontvangsthal, voordat ze in een karretje stappen. Hij ziet erop toe dat alle hofprotocollen streng worden nageleefd. Eerder toonde de Efteling al een tekening waarbij zijn naam en rol werden vermeld.

De eerste aflevering van de making-of Symbolica verscheen in december. Tot aan de opening in de zomer presenteert het pretpark elke maand een nieuw deel. In totaal komen er acht afleveringen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be