Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Efteling

Efteling-directeur wil monorail van parkeerplaats naar ingang

04-01-2017, 11:27 uur | Reacties

Als het aan directeur Fons Jurgens ligt, is de Efteling over minder dan tien jaar bereikbaar met een monorail. Hij wil ervoor zorgen dat pretparkbezoekers hun auto verderop parkeren, bijvoorbeeld in Tilburg. Een kabelbaan of een monorail - net als in het Amerikaanse Walt Disney World - zou hen dan naar de hoofdingang moeten brengen.

Dat zegt Jurgens in een interview met Het Financieele Dagblad. "De Efteling heeft een extra afslag nodig van de provinciale weg", aldus de directeur. "En we zullen op termijn meer gebruik gaan maken van parkeren op afstand vanaf Tilburg. Ik hoop echt dat we na 2025 kunnen beschikken over een monorail of een kabelbaan."


ZIE OOK: 'Bezoekersaantallen Efteling licht gestegen in 2016'

De Efteling wil op den duur doorgroeien van 4,7 miljoen naar zeven miljoen bezoekers per jaar. Die stijging moet vooral uit het buitenland komen. Jurgens heeft de reclamebudgetten voor Duitsland, België en Frankrijk substantieel verhoogd. Personeelsleden krijgen taalcursussen om de internationale toestroom in goede banen te leiden.

Komende zomer opent het nieuwe vakantiepark Loonsche Land. Later komt er nog een Efteling-accommodatie met vijfhonderd bedden bij. Jurgens hoopt dat er in Kaatsheuvel nog eens 1500 hotelbedden gerealiseerd worden door particulieren, om de drukte op te vangen.

De Efteling-directeur is niet van plan om de entreeprijs te verlagen op rustige dagen, om zo de drukte te spreiden. "We hadden ooit goedkope tickets voor buiten het weekend. Het werkte niet. Er stonden veel mensen voor de poort met een dagkaart voor de verkeerde datum. Die mensen stuur je niet terug."

Het pretpark speelt ook met ideeën voor een duurdere vip-parking bij de ingang.

ZIE OOK: Efteling droomt van zeven miljoen bezoekers in 2030

Reacties