Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-directeur wil monorail van parkeerplaats naar ingang

04-01-2017, 11.27 uur

Als het aan directeur Fons Jurgens ligt, is de Efteling over minder dan tien jaar bereikbaar met een monorail. Hij wil ervoor zorgen dat pretparkbezoekers hun auto verderop parkeren, bijvoorbeeld in Tilburg. Een kabelbaan of een monorail - net als in het Amerikaanse Walt Disney World - zou hen dan naar de hoofdingang moeten brengen.

Dat zegt Jurgens in een interview met Het Financieele Dagblad. "De Efteling heeft een extra afslag nodig van de provinciale weg", aldus de directeur. "En we zullen op termijn meer gebruik gaan maken van parkeren op afstand vanaf Tilburg. Ik hoop echt dat we na 2025 kunnen beschikken over een monorail of een kabelbaan."

De Efteling wil op den duur doorgroeien van 4,7 miljoen naar zeven miljoen bezoekers per jaar. Die stijging moet vooral uit het buitenland komen. Jurgens heeft de reclamebudgetten voor Duitsland, België en Frankrijk substantieel verhoogd. Personeelsleden krijgen taalcursussen om de internationale toestroom in goede banen te leiden.

Komende zomer opent het nieuwe vakantiepark Loonsche Land. Later komt er nog een Efteling-accommodatie met vijfhonderd bedden bij. Jurgens hoopt dat er in Kaatsheuvel nog eens 1500 hotelbedden gerealiseerd worden door particulieren, om de drukte op te vangen.

De Efteling-directeur is niet van plan om de entreeprijs te verlagen op rustige dagen, om zo de drukte te spreiden. "We hadden ooit goedkope tickets voor buiten het weekend. Het werkte niet. Er stonden veel mensen voor de poort met een dagkaart voor de verkeerde datum. Die mensen stuur je niet terug."

Het pretpark speelt ook met ideeën voor een duurdere vip-parking bij de ingang.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be