Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-fans woedend over nieuwe schilderijen bij Fata Morgana

27-12-2016, 17.18 uur | ReactiesFoto's: Martijn van Gerwen

Efteling-fans zijn kwaad. De reden: in de wachtrij van Fata Morgana zijn opvallende nieuwe schilderijen opgehangen. Die vallen op zijn zachtst gezegd niet in de smaak. Op pretparkfora, fansites en social media worden de decoraties compleet verafschuwd.

De Efteling hing afgelopen week vier borden op met Arabische tekens en plaatjes van schattige dieren uit de bekende attractie. Fans noemen de controversiële toevoeging "walgelijk", "vreselijk", "afzichtelijk" en "kitscherige rotzooi".

"Jezus, wat een lelijke schilderingen", oordeelt iemand op Themepark.nl. "Totaal niet passend bij de Efteling." Alexander schrijft: "Gedverdemme, wat een slechte troep. Haal die meuk maar weer snel weg." Ook Maikel vindt dat de Efteling de plank helemaal heeft misgeslagen. "Het is een stijlbreuk ten top. Ik ben echt sprakeloos. Door dit soort stomme fouten zakt mijn broek af."

"Dit kán toch niet?", vraagt ene Vincent zich af. Sommige teleurgestelde liefhebbers krijgen naar eigen zeggen zelfs suïcidale neigingen. "Ik ga nu in mijn polsen kerven", reageert iemand op Twitter.

Fansite Eftelist doet eveneens een duit in het zakje. De redactie noemt de veelbesproken schilderijen "buitenzinnig smakeloos". "Een 'schattige' stijl die je verwacht op de kermis of op je tante's Facebookpagina met een spreuk over moederliefde. In de Verboden Stad heeft zoveel kitscherigheid geen klap te zoeken!"

De boze fanaten willen dat de "onooglijke borden" zo snel mogelijk weer worden verwijderd. "Haal deze wanstaltigheid alsjeblieft weer weg en hang hier iets dat Fata Morgana waardig is."Meer Efteling
Reacties