Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Berlin

Aanslag naast Zoo Berlin: dierentuin blijft open

20-12-2016, 13.05 uur

De terroristische aanslag die Berlijn gisteravond heeft opgeschrikt, vond plaats op een steenworp afstand van dierentuin Zoo Berlin. Een vrachtwagen reed met hoge snelheid in op een mensenmassa op de Breitscheidplatz, pal naast het dierenpark. Daar was op dat moment een kerstmarkt bezig.

Hoewel de plek des onheils is afgesloten, gaat de dierentuin vandaag gewoon open voor publiek. Wel betuigt de directie haar medeleven. "In onze directe nabijheid is gisteren een vreselijk ongeluk gebeurd", staat in een verklaring op Facebook. "We rouwen om de doden en we condoleren de getroffen families."

Een 23-jarige Pakistaanse asielzoeker werd na een klopjacht in de buurt van de dierentuin opgepakt. Waarschijnlijk loopt de werkelijke dader nog vrij en gewapend rond. Het dodental is inmiddels opgelopen tot twaalf. Veel slachtoffers liggen nog in het ziekenhuis.

Bij andere grote evenementen in Duitsland worden aanvullende maatregelen genomen, zoals het neerzetten van grote stenen blokken. Of ook Zoo Berlin de veiligheidsmaatregelen voor bezoekers gaat aanscherpen, is niet bekend.

Meer Zoo Berlin
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be