Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Frisse wind door Toverland: directeur en twee managers weg

04-12-2016, 14.26 uur

Toverland haalt de bezem door de organisatie. In een paar weken tijd heeft het Limburgse pretpark afscheid genomen van een directielid en twee managers. Dat bevestigt directrice Caroline Kortooms aan Looopings. De beslissingen hebben te maken met "de professionalisering van het bedrijf", zegt ze.

Volgens ingewijden rommelt het achter de schermen, maar dat beeld herkent Kortooms niet. "We zijn de organisatie aan het voorbereiden op de toekomst. De lat komt alsmaar hoger te liggen en niet iedereen kan de groei aan. Wat tien jaar geleden goed genoeg was, is dat nu niet meer. Dan moet je keuzes maken."

Afgelopen week bleek dat een parkmanager en een horecamanager moeten vertrekken omdat hun contract niet wordt verlengd. Tegelijkertijd werd duidelijk dat de commercieel directeur het attractiepark na ruim zes jaar verlaat. Hij vervulde zijn directiepost pas acht maanden. Beide partijen zeggen in goed overleg uit elkaar te zijn gegaan.

Dergelijke trajecten zijn niet gemakkelijk, benadrukt directrice Kortooms. "November is voor ons een pittige maand geweest. Het blijft rot, maar het hoort bij een normale bedrijfsvoering. Ik denk dat het gezond is om niet continu bij hetzelfde bedrijf te blijven."

De vrijgekomen functies worden voorlopig tijdelijk opgevuld. Ondertussen werkt men achter de schermen door aan een grote uitbreiding. Toverland wil in 2018 een nieuwe hoofdentree en een nieuw themagebied met attracties openen.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be