Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bekende Efteling-fan doet stem van Pardoes in nieuwe attractie Symbolica

01-12-2016, 20.42 uurBeeld: Lisa van der Drift

Een bekende Efteling-fan gaat de stem van Pardoes inspreken voor de nieuwe attractie Symbolica. Dat kan Looopings als eerste melden. Het pretpark doet een beroep op radio-dj, presentator en acteur Joey van der Velden. Hij staat bekend als een enorme Efteling-gek.

In de attractie van 35 miljoen euro neemt Pardoes bezoekers mee op reis door het Paleis der Fantasie. Van der Velden kruipt voor het eerst in zijn leven in de rol van de bekende nar. Hij zal tijdens de rit op verschillende momenten tegen de gasten praten. Symbolica opent in de zomer van 2017.

Joey van der Velden (29) speelde in tv-series als Costa! en Kinderen geen bezwaar. Ook had hij een rolletje in de horrorfilm Sint. Verder presenteerde hij verschillende kinderprogramma's. Van 2011 tot eind juli 2016 was hij te horen op Qmusic. Afgelopen zomer werd zijn programma abrupt van de zender gehaald.

De presentator steekt zijn liefde voor de Efteling niet onder stoelen of banken. Hij is zeer regelmatig in het attractiepark te vinden. Ook komt hij af en toe voorbij op radiozender Efteling Kids Radio. Op 1 juli 2015 interviewde hij Efteling-directeur Fons Jurgens bij de opening van achtbaan Baron 1898.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be