Efteling

Bekende Efteling-fan doet stem van Pardoes in nieuwe attractie Symbolica

01-12-2016, 20:42 uur | ReactiesFoto: Lisa van der Drift

Een bekende Efteling-fan gaat de stem van Pardoes inspreken voor de nieuwe attractie Symbolica. Dat kan Looopings als eerste melden. Het pretpark doet een beroep op radio-dj, presentator en acteur Joey van der Velden. Hij staat bekend als een enorme Efteling-gek.

In de attractie van 35 miljoen euro neemt Pardoes bezoekers mee op reis door het Paleis der Fantasie. Van der Velden kruipt voor het eerst in zijn leven in de rol van de bekende nar. Hij zal tijdens de rit op verschillende momenten tegen de gasten praten. Symbolica opent in de zomer van 2017.


ZIE OOK: Efteling onthult: hoeveel figuren komen er in de nieuwe attractie Symbolica?

Joey van der Velden (29) speelde in tv-series als Costa! en Kinderen geen bezwaar. Ook had hij een rolletje in de horrorfilm Sint. Verder presenteerde hij verschillende kinderprogramma's. Van 2011 tot eind juli 2016 was hij te horen op Qmusic. Afgelopen zomer werd zijn programma abrupt van de zender gehaald.

De presentator steekt zijn liefde voor de Efteling niet onder stoelen of banken. Hij is zeer regelmatig in het attractiepark te vinden. Ook komt hij af en toe voorbij op radiozender Efteling Kids Radio. Op 1 juli 2015 interviewde hij Efteling-directeur Fons Jurgens bij de opening van achtbaan Baron 1898.





ZIE OOK: Efteling toont eerste schets van binnenkant nieuwe attractie Symbolica

Reacties