Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Youtuber (19) baalt van de Efteling: 'We worden de grond in gestampt'

23-11-2016, 17.17 uur

Een populaire youtuber ergert zich groen en geel aan de Efteling. Bo Beljaars (19), goed voor vijftigduizend abonnees op YouTube, was van plan om binnenkort met een groep vrienden een bijeenkomst te organiseren in het pretpark. Toen ze de Efteling daarvan op de hoogte stelde, kreeg ze een opvallend negatieve mail terug.

"Het is niet de bedoeling dat jullie zaken die zich in de Efteling afspelen, aankondigen op social media zonder dat de Efteling hiervan op de hoogte is", reageerde het attractiepark.

De YouTube-ster vroeg de Efteling ook of er eventueel een samenwerking mogelijk was, maar dat zag het park helemáál niet zitten. Het kanaal van Beljaars zou "qua betrokkenheid, identiteit en geloofwaardigheid niet goed passen bij de doelgroep".

Die reactie - verstuurd door een stagiaire - raakt kant noch wal, aldus de videomaakster. "Ik maak me vooral boos om het feit dat ze onze kanalen eigenlijk gewoon de grond in trapt", vertelt ze aan Looopings. Beljaars heeft naar eigen zeggen al drie keer eerder een meeting georganiseerd in de Efteling. "Ik weet dus wat ik kan verwachten. Daarnaast mogen wij zelf bepalen wat we plaatsen op social media, vind ik."

Op deze manier kan het park fluiten naar gratis promotie in de vlogs van Beljaars, zegt ze. "Als wij naar mijn gevoel zo de grond in worden gestampt, heb ik geen zin om daar te gaan filmen."

Normaal gesproken is de Efteling niet vies van een samenwerking met bekende youtubers.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be