Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Brabants Dagblad maakt gehakt van Raveleijn

01-05-2011, 19.30 uur

Dan geven we nu graag het woord aan Johan van Grinsven, zelfbenoemd pretparkdeskundige en journalist voor het Brabants Dagblad: "Voor het eerst in de laatste twintig jaar en zo'n vijftig bezoeken ben ik teleurgesteld thuisgeko­men na een dagje in de Efteling."

Dat komt vooral door de met veel poeha gepresenteerde attractie Raveleijn, aldus Johan. "De deceptie zit 'm in de show. Die is gewoon niet te begrijpen." Van beloofde verbeteringen is dus nog steeds geen sprake.

En er deugt wel meer niet, vertelt Johan: "De enscenering is knullig. Wat gedraaf op paarden, wat gerol in het zand, de graaf druipt af en de show is over. Raven komen een keertje overvliegen. Wie niet oplet, heeft ze gemist."

Raveleijn stelt kortom helemaal niks voor. Maar Johan is nog niet klaar: "Het is vlees noch vis. Wat ontluisterend is voor een attractie die 30 miljoen euro heeft gekost. Voor dat geld moet je de toeschouwers van hun stoelen blazen van verbijstering. Maar ze op zijn minst niet met een hoop onbeantwoorde vragen over het uitgebeelde verhaal achterlaten."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be