Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Ongeluk Disneyland Paris: vijf gewonden bij Big Thunder Mountain

25-04-2011, 19.45 uur

In Disneyland Paris zijn vanmiddag vijf mensen gewond geraakt toen een decorstuk van Big Thunder Mountain terechtkwam op een van de achtbaantreintjes. Een 38-jarige Fransman raakte zwaargewond. Hij is met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

De man verkeert volgens een Frans persbureau nog in levensgevaar. Het ongeluk vond plaats bij de laatste lifthill in de baan, waar met reusachtige schommelende rotsblokken een explosie wordt gesimuleerd. Een van de kunstmatige rotsen, gemaakt van hout en glasvezel, kwam los.

In de rijdende trein zaten op dat moment ongeveer 25 personen. Big Thunder Mountain is direct na het ongeval gesloten en de attractie blijft voorlopig nog wel even dicht.

Een personeelslid van het park beweert op een internetforum dat een aantal medewerkers al eerder heeft aangegeven dat de schuddende rotsblokken te los zaten. Hier zou helemaal niets mee zijn gedaan.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be