Efteling

Zo interactief wordt de nieuwe Efteling-attractie Symbolica

06-11-2016, 21.59 uur | Reacties

Efteling-bezoekers die volgend jaar in de nieuwe attractie Symbolica stappen, kunnen hun tocht door de familiedarkride deels zelf beïnvloeden. De karretjes worden uitgerust met speciale panelen waarmee passagiers tijdens een ritje verschillende keuzes kunnen maken.

Symbolica bestaat uit drie verschillende routes met elk een eigen thema. Welke van de drie routes de inzittenden zullen volgen, wordt al vooraf bepaald. Toch komen er ook tijdens de rit nog interactieve elementen voorbij, melden ingewijden aan Looopings.


ZIE OOK: 34 karretjes in nieuwe Efteling-attractie Symbolica

Daarvoor zijn de karretjes - koetsen die 'Fantasievaarders' worden genoemd - uitgerust met een bedieningspaneel. Er komen twee rijen voor elk drie personen, maar alleen de voorste rij heeft een controlepaneel. Wie voorin gaat zitten, heeft dus de macht in handen.

Bezoekers kunnen in sommige scènes zelf bepalen welke kant ze op draaien. Ook kunnen ze bepaalde speciale effecten in werking zetten. Er vertrekken steeds drie voertuigen tegelijk, die halverwege de rit worden opgesplitst. Later komen ze weer bij elkaar.

Symbolica opent in de zomer van 2017. Volgens de Efteling ontdekken gasten de "geheime gangen en magische vertrekken" van het Paleis der Fantasie van koning Pardulfus. Het bijzondere 'trackless' transportsysteem wordt geleverd door het Nederlandse bedrijf ETF Ride Systems.

ZIE OOK: Efteling onthult: hoeveel figuren komen er in de nieuwe attractie Symbolica?

Reacties