Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Zo interactief wordt de nieuwe Efteling-attractie Symbolica

06-11-2016, 21.59 uur

Efteling-bezoekers die volgend jaar in de nieuwe attractie Symbolica stappen, kunnen hun tocht door de familiedarkride deels zelf beïnvloeden. De karretjes worden uitgerust met speciale panelen waarmee passagiers tijdens een ritje verschillende keuzes kunnen maken.

Symbolica bestaat uit drie verschillende routes met elk een eigen thema. Welke van de drie routes de inzittenden zullen volgen, wordt al vooraf bepaald. Toch komen er ook tijdens de rit nog interactieve elementen voorbij, melden ingewijden aan Looopings.

Daarvoor zijn de karretjes - koetsen die 'Fantasievaarders' worden genoemd - uitgerust met een bedieningspaneel. Er komen twee rijen voor elk drie personen, maar alleen de voorste rij heeft een controlepaneel. Wie voorin gaat zitten, heeft dus de macht in handen.

Bezoekers kunnen in sommige scènes zelf bepalen welke kant ze op draaien. Ook kunnen ze bepaalde speciale effecten in werking zetten. Er vertrekken steeds drie voertuigen tegelijk, die halverwege de rit worden opgesplitst. Later komen ze weer bij elkaar.

Symbolica opent in de zomer van 2017. Volgens de Efteling ontdekken gasten de "geheime gangen en magische vertrekken" van het Paleis der Fantasie van koning Pardulfus. Het bijzondere 'trackless' transportsysteem wordt geleverd door het Nederlandse bedrijf ETF Ride Systems.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be