Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
GaiaZoo

Opnames voor bioscoopfilm Dikkertje Dap in Limburgse dierentuin

04-11-2016, 13.13 uur

Dikkertje Dap komt tot leven in GaiaZOO. De Limburgse dierentuin is deze maand het decor van opnames voor een bioscoopfilm over het beroemde kinderversje van Annie M.G. Schmidt.

Volgens het gedicht uit 1950 gaat Dikkertje Dap 's morgens om kwart over zeven naar de Amsterdamse dierentuin Artis. Hij neemt een lange trap mee om met een giraf te praten, die hij een klontje geeft. Vervolgens glijdt hij stiekem van zijn nek af.

De filmmakers kozen echter niet voor Artis, maar voor de dierentuin in Kerkrade. Vanwege de "natuurlijke sfeer", zegt assistent-productieleider Tessel Schole in een interview met De Limburger. "Het is écht de mooiste dierentuin van Nederland. Je bent hier in een bosrijke omgeving."

In de film is te zien hoe Dikkertje Dap en de giraf Raf onafscheidelijk zijn, tot de jongen voor het eerst naar school gaat en ontdekt dat de giraf niet mee mag. Om de giraf tot leven te wekken, wordt gebruikgemaakt van twee animatronics: een liggende en een staande versie.

Het is de bedoeling dat Dikkertje Dap in het najaar van 2017 in première gaat. De hoofdrol is weggelegd voor de 7-jarige Liam de Vries. In GaiaZOO worden ook opnames gemaakt bij de elanden, de zebra's, de nijlpaarden en de tapirs.

Meer GaiaZoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be