Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Partij voor de Dieren: 'Sluit alle dierentuinen'

30-10-2016, 17.01 uur

Alle dierentuinen in Nederland moeten gesloten worden. Dat vindt de Partij voor de Dieren (PvdD). Elke vorm van 'vermaak' met dieren is niet meer van deze tijd, staat in het verkiezingsprogramma van de partij dat vandaag gepresenteerd werd.

Als het aan de dierenpartij ligt, gaan Artis, Blijdorp, Burgers' Zoo, Wildlands, het Dolfinarium, Ouwehands Dierenpark, Safaripark Beekse Bergen, DierenPark Amersfoort, de Apenheul en vele andere parken dicht.

De dierentuinen moeten worden omgebouwd tot een tijdelijke opvang voor dieren die niet in hun oorspronkelijke leefgebied kunnen blijven, vindt de partij van Marianne Thieme. Het fokken om dierentuinen te bevoorraden, wil de PvdD onmiddellijk verbieden.

"Door vast te houden aan onze idealen kunnen we Nederland een heel ander aanzicht geven", aldus Thieme. "Het welzijn van veel dieren komt in gevaar door de manier waarop ze worden gefokt, verhandeld, gehouden of gedood."

De volgende Tweede Kamerverkiezing vindt plaats op 15 maart 2017. Op dit moment heeft de PvdD twee zetels in de Kamer.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be