Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuw teambuilding-spel: bouw je eigen Efteling

19-10-2016, 15.06 uur

Hoe zou het zijn om de Efteling helemaal opnieuw in te richten? Een nieuw teambuilding-spel voor bedrijven - de Efteling Business Game - geeft deelnemers de kans om het pretpark zelf op te bouwen vanaf de tekentafel. Ze krijgen daarvoor onder meer een enorme lege landkaart en bouwstenen tot hun beschikking.

"De opzet is vergelijkbaar met Kolonisten van Catan", vertelt projectmanager Chantal Snoeren aan Looopings. "Elk team is een rijk in de Efteling. Spelers moeten een strategie bedenken en geld verdienen, zodat ze attracties en restaurants kunnen kopen."

Voorafgaand aan het spel brengen de deelnemers een bezoek aan het attractiepark, om inspiratie op te doen. Vervolgens maken de teams een eigen vlag en een slogan. Om attracties te bouwen zijn er drie betaalmiddelen nodig: Dragon Ducates, Villa Volta Valuta en Holle Bolle Bucks.

"Het draait echt om de teambuilding", aldus Snoeren. Zo moet er onderhandeld worden met andere teams om de valuta compleet te krijgen. "En op een gegeven moment treedt er een storing op in het park. Dan moeten de teams samenwerken om die op te lossen."

Voor elk onderdeel zijn punten te verdienen. Wie na afloop de meeste punten heeft, wint. Meedoen aan de Efteling Business Game, inclusief begeleiding, reiskosten, lunch, borrel en diner, kost voor een groep van twintig personen 3340 euro exclusief btw.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be