Efteling

Nieuw teambuilding-spel: bouw je eigen Efteling

19-10-2016, 15.06 uur | Reacties

Hoe zou het zijn om de Efteling helemaal opnieuw in te richten? Een nieuw teambuilding-spel voor bedrijven - de Efteling Business Game - geeft deelnemers de kans om het pretpark zelf op te bouwen vanaf de tekentafel. Ze krijgen daarvoor onder meer een enorme lege landkaart en bouwstenen tot hun beschikking.

"De opzet is vergelijkbaar met Kolonisten van Catan", vertelt projectmanager Chantal Snoeren aan Looopings. "Elk team is een rijk in de Efteling. Spelers moeten een strategie bedenken en geld verdienen, zodat ze attracties en restaurants kunnen kopen."


ZIE OOK: Op deze vier plekken kan de Efteling nog uitbreiden

Voorafgaand aan het spel brengen de deelnemers een bezoek aan het attractiepark, om inspiratie op te doen. Vervolgens maken de teams een eigen vlag en een slogan. Om attracties te bouwen zijn er drie betaalmiddelen nodig: Dragon Ducates, Villa Volta Valuta en Holle Bolle Bucks.

"Het draait echt om de teambuilding", aldus Snoeren. Zo moet er onderhandeld worden met andere teams om de valuta compleet te krijgen. "En op een gegeven moment treedt er een storing op in het park. Dan moeten de teams samenwerken om die op te lossen."

Voor elk onderdeel zijn punten te verdienen. Wie na afloop de meeste punten heeft, wint. Meedoen aan de Efteling Business Game, inclusief begeleiding, reiskosten, lunch, borrel en diner, kost voor een groep van twintig personen 3340 euro exclusief btw.

ZIE OOK: Efteling droomt van zeven miljoen bezoekers in 2030

Reacties