Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
WitchWorld Almere

Geen acteurs in nieuw pretpark WitchWorld Almere: 'Die gaan staken of worden ziek'

10-10-2016, 15.35 uur

Het nieuwe pretpark WitchWorld in Almere gaat geen gebruik maken van acteurs. Dat vertelt initiatiefnemer Ton Theunis. Volgens de bedenker zorgen acteurs vooral voor problemen. Hij zet voor het themapark liever in op moderne technieken, zoals geavanceerde robots.

"Acteurs worden ziek, gaan staken of worden verliefd", aldus Theunis in gesprek met BNR Nieuwsradio. "De ervaring leert dat het gebruik van acteurs in een park tot grote problemen kan leiden. Eén van de voorbeelden is het Land van Ooit geweest." Het Land van Ooit ging in 2007 failliet vanwege tegenvallende bezoekersaantallen.

Theunis wil een pretpark bouwen dat in het teken staat van fantasy, met draken, tovenaars, trollen en heksen. Hij schakelt daarvoor onder meer "mensen uit de filmindustrie" in. De bedenker wil voortborduren op de poppen die de Efteling sinds 1952 toont in het Sprookjesbos. "De animatronics van vandaag de dag kun je een stuk realistischer en mooier maken."

WitchWorld Almere moet komen te liggen in een half afgebouwd kasteel langs snelweg A6. Er is naar schatting minstens 90 miljoen euro nodig voor de bouw. Als openingsjaar wordt 2019 genoemd. Theunis is nog op zoek naar financiers. Hij wil niet zeggen hoeveel geld er al binnen is.

Meer WitchWorld Almere
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be