Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuwe tekst voor mijnbaron bij Efteling-achtbaan Baron 1898

02-10-2016, 12.52 uurBeeld: Lisa van der Drift

Gustave Hooghmoed, het hoofdpersonage van Efteling-achtbaan Baron 1898, heeft nieuwe tekst gekregen. Sinds kort praat de mijnbaron ook tegen wachtende bezoekers als er een vertraging optreedt, bijvoorbeeld door een technische storing.

"Hè, is er vertraging?", vraagt Hooghmoed terwijl hij zich omdraait. Hij lijkt tegen iemand te praten. "Waarom staan de seinen op rood? Zijn er problemen in de mijnschacht? Wát? Trekt er zich een ploeg kompels terug? Vuile lafaards!"

De mijnbaron staat in de tweede voorshow van Baron 1898. Hij bereidt de 'mijnwerkers' voor op hun afdaling in de mijnschacht. "Delf voor mij het goud en rijkdom zal u ten deel vallen", zegt hij. Ook vertelt hij gasten dat ze zich moeten opstellen in rijen van drie. In werkelijkheid zijn dat rijen van zes.

De stem van Hooghmoed werd ingesproken door acteur Paul van Gorcum, bekend als de Baron uit Bassie en Adriaan. Hij nam de extra zinnetjes al in 2015 op, tegelijk met de rest van het verhaal.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be