Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Superfan ging vijfhonderd keer in Looping Star van Slagharen

01-10-2016, 17.30 uur

Na 37 jaar trouwe dienst is zondag de laatste 'werkdag' voor de Looping Star in Attractiepark Slagharen. De beroemde achtbaan heeft in de loop der jaren heel wat fans verzameld. Eén superfan, Alexander Vrolijk (39) uit Papendrecht, maakte inmiddels ruim vijfhonderd ritjes.

"Dit jaar ben ik al 68 keer in de rollercoaster geweest", vertelt Vrolijk in het Dagblad van het Noorden. "Om afscheid te nemen. En dit weekend gaat dat aantal nog verder omhoog." Vrijdag sliep hij in een tentje onder de baan. "Dat zo’n icoon weggaat is gewoon jammer."

Zijn eerste ritje maakt hij toen hij 9 jaar oud was. "Ik heb niets gezien van de eerste rit, ik had mijn ogen dicht. Maar ik wilde daarna meteen weer." Inmiddels is Vrolijk min of meer verliefd op de Looping Star. "Het begint al bij het geluid. Zo mooi. Sowieso is het bochtenwerk geweldig en dan met name de allerlaatste bocht." Soms doet hij zijn handen omhoog. "Ook al mag het officieel niet. Heerlijk."

Thuis heeft de superfan twee vitrinekasten vol met souvenirs. Hij woont nog alleen. Een eventuele nieuwe partner moet zijn liefde voor Slagharen accepteren. "Anders zal een relatie niet werken, Slagharen komt altijd op nummer één."

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be