Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Superfan ging vijfhonderd keer in Looping Star van Slagharen

01-10-2016, 17:30 uur | Reacties

Na 37 jaar trouwe dienst is zondag de laatste 'werkdag' voor de Looping Star in Attractiepark Slagharen. De beroemde achtbaan heeft in de loop der jaren heel wat fans verzameld. Eén superfan, Alexander Vrolijk (39) uit Papendrecht, maakte inmiddels ruim vijfhonderd ritjes.

"Dit jaar ben ik al 68 keer in de rollercoaster geweest", vertelt Vrolijk in het Dagblad van het Noorden. "Om afscheid te nemen. En dit weekend gaat dat aantal nog verder omhoog." Vrijdag sliep hij in een tentje onder de baan. "Dat zo’n icoon weggaat is gewoon jammer."


ZIE OOK: Herinneringen ophalen aan Looping Star in Slagharen: 'Het was een revolutie'

Zijn eerste ritje maakt hij toen hij 9 jaar oud was. "Ik heb niets gezien van de eerste rit, ik had mijn ogen dicht. Maar ik wilde daarna meteen weer." Inmiddels is Vrolijk min of meer verliefd op de Looping Star. "Het begint al bij het geluid. Zo mooi. Sowieso is het bochtenwerk geweldig en dan met name de allerlaatste bocht." Soms doet hij zijn handen omhoog. "Ook al mag het officieel niet. Heerlijk."

Thuis heeft de superfan twee vitrinekasten vol met souvenirs. Hij woont nog alleen. Een eventuele nieuwe partner moet zijn liefde voor Slagharen accepteren. "Anders zal een relatie niet werken, Slagharen komt altijd op nummer één."

ZIE OOK: Veiling voor afscheid Looping Star levert duizenden euro's op

Reacties