Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Isla Mágica

Spaans pretpark diep in de schulden

02-10-2016, 15.31 uur

Een groot Spaans pretpark blijkt diep in de financiële problemen te zitten. Attractiepark Isla Mágica kampt met vele miljoenen euro's schuld. Hoewel de bezoekersaantallen in 2015 met 6 procent stegen, werd het seizoen afgesloten met een schuld van ruim 25 miljoen euro.

Dat melden Spaanse media. Vanwege de schulden worden leveranciers gemiddeld pas na 104 dagen betaald. Er is vorig jaar 10,4 miljoen euro verdiend met het verkopen van kaartjes.

Opvallend is dat Isla Mágica in 2014 nog een lening ontving van de Europese Unie voor de bouw van een waterpark van 6 miljoen euro, Agua Mágica.

Het pretpark in Sevilla is onderdeel van de Looping Group, waar ook het Overijsselse Avonturenpark Hellendoorn bij hoort. De groep is sinds begin dit jaar eigendom van de Belgische investeringsmaatschappij Ergon.

Meer Isla Mágica
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be