Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Boete van bijna 6 miljoen euro voor ongeluk met achtbaan The Smiler

27-09-2016, 12.31 uur

Pretpark Alton Towers krijgt een boete van maar liefst 5 miljoen pond (ruim 5,7 miljoen euro) vanwege het ongeluk met de achtbaan The Smiler. Dat heeft de rechter vandaag bepaald. Bij het incident raakten vorig jaar zestien inzittenden gewond, waarvan vijf ernstig.

Het bedrag moet worden opgehoest door parkeigenaar Merlin Entertainments. De firma moet ook bijna 70.000 pond (80.500 euro) aan juridische kosten betalen. Merlin heeft schuld bekend.

Op 2 juni 2015 botsten twee treinen op elkaar. Rechter Michael Chambers omschrijft de crash als een "catastrofaal fiasco". "Dit was een onnodig, vermijdbaar ongeval waarbij de slachtoffers geluk hebben gehad dat ze niet gedood zijn", zegt hij. Wel is de rechter tevreden met de maatregelen die Alton Towers na afloop heeft genomen.

Het attractiepark beweerde maandenlang dat het voorval te wijten is aan een menselijke fout door individuele medewerkers, maar daar is de rechter het niet mee eens. "Het is de schuld van de werkgever." Inmiddels geeft Merlin dat ook toe.

Volgens een rapport van veiligheidsinstantie HSE waren medewerkers niet opgeleid om accuraat te reageren op de kwestie. Technici die aan het werk waren op de dag van het ongeval, hebben de veiligheidsinstructies voor de achtbaan nooit hoeven lezen.

Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be