Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park onthult eerste beelden van nieuwe vliegsimulator

20-09-2016, 15.26 uur

Europa-Park opent volgend jaar een spectaculaire vliegsimulator waarin bezoekers zweven over verschillende Europese hoogtepunten. Dat heeft het Duitse attractiepark vanmiddag bekendgemaakt op pretparkbeurs EAS in Barcelona. De attractie bestaat uit twee gigantische theaters met zeven gondels.

Europa-Park spreekt over "het grootste flying theater van Europa". Elk theater heeft zeventig zitplaatsen, verspreid over drie rijen. Een vlucht duurt vier tot vijf minuten. Per uur kunnen 1400 personen een ritje maken. Er wordt gebruikgemaakt van speciale effecten als water en wind.

De schermen in de zestien meter hoge theaters worden ruim twintig meter lang. Het totale gebouw krijgt een oppervlakte van 4800 vierkante meter. Europa-Park werkt voor het transportsysteem samen met de bedrijven Brogent uit Taiwan, Vekoma uit Nederland en Kraftwerk uit Oostenrijk. De film in de simulator is een co-productie van Ambient Entertainment en MackMedia, het eigen productiebedrijf van het Duitse park.

Looopings kon de komst van de ride vier maanden geleden al melden. Vandaag werden voor het eerst ontwerpen en een videotrailer getoond. De naam is nog niet bekend. Voorlopig spreekt men over 'Project V'.

Het principe van de attractie is gebaseerd op de vliegsimulator Soarin' in de Amerikaanse Disney-parken Epcot (Florida) en California Adventure (Californië). In Europa-Park komt de simulator te liggen in het Duitse themagebied.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be