Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Nachtmerrie: elastiek van katapult-attractie schiet los op kermis Hengelo

18-09-2016, 21.14 uur

Op de kermis in Hengelo (Overijssel) is vanavond een bizar ongeluk gebeurd met de katapult-attractie Air Race Bungee. Tijdens een ritje schoot een van de twee elastieken plotseling los. Er zaten op dat moment een 21-jarige man en een 19-jarige vrouw in de attractie.

Vervolgens knalde het bakje tegen de constructie aan. De 'bal' waarin de passagiers zich bevonden, bleef aan één elastiek bungelen. Het duurde enige tijd voor de twee bevrijd konden worden. Daarvoor werd een beveiligingsbedrijf ingeschakeld.

De inzittenden zijn meegenomen door hulpverleners. Ze waren volgens ooggetuigen behoorlijk in shock. Eenmaal veilig op de grond, vielen ze elkaar liefdevol in de armen. Op internet verschenen beelden van de reddingsactie.

De politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit doen onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk. Vandaag is de kermis in Hengelo voor het laatst geopend. De Air Race Bungee gaat niet meer open.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be