Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Man heeft plan voor pretpark over liefde in Amsterdam

17-09-2016, 17.49 uur

Een man uit Nijmegen wil een pretpark ontwikkelen dat in het teken staat van liefde en romantiek. Aardrijkskundedocent Frank Goossen (59) is samen met zijn vrouw al zo'n tien jaar bezig met het realiseren van themapark 'Hart van Holland'. Ze hopen dat er in Amsterdam plek is voor hun droomproject.

Op een centraal plein moet een gouden hart van tien meter hoog komen, met kleine Cupido-engeltjes die hun pijlen op het hart richten. Ook er is een plan voor een 'fontein van de liefde': een verlichte waterval van vijftien meter hoog met bovenop een uitkijkpunt.

Andere opties zijn een 'brug van verduistering', een eiland met witte zwanen, een amfitheater met in het midden een eeuwig brandende vlam en een 'zone van verboden liefde'. Meer wil Goossen nog niet kwijt. Hij is bang dat mensen zijn ideeën stiekem overnemen.

Onlangs hebben de twee initiatiefnemers een brief gestuurd aan burgemeester Eberhard van der Laan om te vragen of hij interesse heeft. Ze hopen dat ze het plan binnenkort mogen toelichten, meldt Het Parool. "We hebben al een paar bouwwerkjes getekend en ontworpen".

De financiering is nog niet rond. Goossen verwacht tussen de 500.000 euro en 1 miljoen nodig te hebben voor de realisatie.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be