Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort zamelt mensennagels in voor neushoorns

16-09-2016, 23.43 uur

DierenPark Amersfoort werkt mee met een opvallende actie. De dierentuin heeft acht grote potten laten vullen met vinger- en teennagels van mensen. Een ludiek initiatief om aandacht te vragen voor de problemen van neushoorns.

"Ik wil een symbolische vuist maken tegen het onnodig stropen van neushoorns vanwege hun hoorns", vertelt Marjo Hoedemaker, verbonden de Amersfoortse dierentuin. "Dankzij alle media-aandacht hebben we acht literpotten vol met vinger- en teennagels verzameld. Er kwamen zelfs enveloppen uit België en Duitsland."

Hij overhandigt de nagels aan de Oosterse delegaties op een belangrijke wildlife-conferentie in Johannesburg, later deze maand. Daar zijn 180 landen aanwezig om nieuwe afspraken te maken over handel in bedreigde diersoorten.

In sommige landen wordt geloofd dat er een heilzame stof in de hoorn van een neushoorn zit. Absolute onzin, aldus Hoedemaker. "Het is wetenschappelijk bewezen dat in een neushoorn-hoorn dezelfde stof zit als in een mensennagel."

Meer DierenPark Amersfoort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be