Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Erlebnispark Tripsdrill

Oma (76) vindt medicijn tegen rugpijn: duizend ritjes in de achtbaan

16-09-2016, 15.50 uur

Rugpijn? Misschien dat een ritje in de achtbaan kan helpen. Een 76-jarige oma die last had van haar rug, voelde zich plotseling een stuk beter na een paar ritjes in een rollercoaster. Sinds 2012 stapte ze meer dan duizend keer in launched coaster Karacho in het Duitse pretpark Tripsdrill.

De gepensioneerde Ursel Dees werd geboren met een afwijking aan haar heupen. Hoewel ze in haar jeugd veel aan sport deed, bleven de klachten aanwezig. "Op mijn 48e vertelden artsen dat ik aan beide heupen geopereerd moest worden", vertelt Dees in een regionale krant.

Daar had de vrouw geen zin in. Toen ze in 2012 in de lanceerachtbaan Karacho stapte, verdwenen haar klachten als sneeuw voor de zon. De coaster accelereert van 0 naar 90 kilometer per uur in 1,6 seconden en gaat vier keer over de kop. "Ik voelde me na afloop onmiddellijk een stuk beter. Ik had nauwelijks meer pijn."

Sindsdien is Dees kind aan huis in het Duitse attractiepark. Tot nu toe maakte ze maar liefst 1283 ritjes in Karacho. "Het werkt echt", zegt ze. "Mijn psychotherapeut merkt het ook meteen als ik weer eens in de achtbaan gezeten heb."

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Erlebnispark Tripsdrill
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be