Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

'Mijn neefje raakte gewond in een kermisattractie'

15-09-2016, 18.46 uur

Een jongen van 11 is gewond geraakt tijdens een ritje in de kermisattractie Star Wars. Dat vertelt zijn tante aan Looopings. Volgens de vrouw kwam haar neefje Cas vast te zitten tussen twee planken, waardoor hij thuiskwam met blauwe plekken en een flinke schaafwond.

Het incident gebeurde onlangs op de kermis in het Brabantse Roosendaal. De attractie bestaat uit een grote centrifuge die ronddraait terwijl passagiers tegen beweegbare wanden aan worden gedrukt. "De arm van mijn neefje werd meegetrokken en kwam klem te zitten tussen twee planken", aldus de vrouw.

Haar neefje begon te gillen van de pijn. "Door de harde muziek kon ik niets behalve schreeuwen naar de man die de attractie bediende, maar hij hoorde ons niet." Toen de centrifuge uiteindelijk werd stilgezet, was de jongen nog steeds niet bevrijd uit zijn positie.

"De man heeft toen de plank naar voren moeten trekken. Ik kreeg de opmerking dat ik dit ook best zelf had kunnen doen. Pardon?"

De vrouw is behoorlijk kwaad. Ze willen andere kermisbezoekers waarschuwen. "Dit had nooit mogen gebeuren. Enorm slecht dat dit blijkbaar kan." Ze overweegt een klacht in te dienen bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be