Bellewaerde

Plan voor speciale rodelachtbaan in Belgisch pretpark Bellewaerde

11-09-2016, 12:07 uur | Reacties

Het Belgische pretpark Bellewaerde heeft plannen voor een speciale rodelbaan met achtbaanrails. Er is een tijdje geleden een vergunning aangevraagd voor de bouw van een zogeheten 'alpine coaster'.

Daarin zitten passagiers op losse karretjes voor maximaal twee personen. De topsnelheid ligt op zo'n 45 kilometer per uur. Inzittenden bepalen zelf hoe hard ze gaan door een hendel naast het bakje te bedienen. Volgens de vergunning krijgt Bellewaerde een "alpine coaster met bijbehorende toren en toegangshelling".

ZIE OOK: Zo hoog wordt de nieuwe rodelachtbaan van Bellewaerde

De attractie wordt geleverd door het Duits-Amerikaanse bedrijf Wiegand, dat eerder verantwoordelijk was voor de Rodelbanen in Duinrell en de elektrische bobsleebaan Maximus' Blitz Bahn in Toverland. Er bestaan wereldwijd al bijna tweehonderd alpine coasters. De dichtstbijzijnde staat in het Limburgse Landgraaf, bij indoorskibaan SnowWorld.

Een woordvoerder van Bellewaerde wil de komst van de nieuwe attractie nog niet bevestigen. Volgens hem komt het pretpark in Ieper snel met meer informatie.

ZIE OOK: Primeur voor pretpark Bellewaerde: dubbele racer-rodelachtbaan

Reacties