Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermisbazen boos: 'Boycot de kermis in Groningen!'

28-08-2016, 18.13 uur

Als het aan een grote groep kermisexploitanten ligt, komt er volgend jaar geen kermis in Groningen. De ondernemers roepen op tot een massale boycot. De reden: dit jaar is er geschoven met de locaties van de traditionele kermis.

De locaties van de zomerkermis ter gelegenheid van het Groningens Ontzet zijn uit elkaar gehaald. Daardoor zouden er minder bezoekers komen, tot grote onvrede van de exploitanten.

"Zo kan het niet langer", zegt Arnold Por, die namens de aanwezige exploitanten spreekt. Hij spreekt over een "grote financiële strop". Sommige kermisbazen zouden nog maar 10 procent hebben verdiend van wat ze normaal verdienen. "Wij komen volgend jaar niet meer en als het aan ons ligt andere exploitanten ook niet."

De exploitanten voelen zich niet serieus genomen. "Want ze schuiven wel erg gemakkelijk met onze broodwinning", aldus Por. Hij wil de kermisbonden inschakelen om een boycot te realiseren. Er is ook een petitie gestart. Die is inmiddels bijna duizend keer getekend.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be