Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland wil meer bijen in pretpark

28-08-2016, 21.57 uur

Een nieuw onderzoek moet ervoor zorgen dat er meer wilde bijen naar Toverland komen. Het Limburgse attractiepark werkt mee aan een project om bijensterfte in Limburg tegen te gaan. Daarvoor worden de planten in het themagebied de Magische vallei onder de loep genomen.

In het themadeel zijn zo'n 180 verschillende plantensoorten te vinden. Allereerst wordt in kaart gebracht welke bijen al in het gebied voorkomen. Vervolgens kijken onderzoekers naar manieren om de flora aantrekkelijker te maken voor bijen.

Het project is een samenwerkingsverband tussen het attractiepark, het Citaverde College, de Vlinderstichting, Imkerij Cox en ingenieursbureau BTL Advies. "Natuur, waaronder bijen en vlinders, draagt in een belangrijke mate bij aan de beleving", zegt groenmanager Ruud Moors van Toverland.

De provincie Limburg had in 2013 verreweg de hoogste bijensterfte van Nederland. Volgens experts heeft dat grote gevolgen voor de bestuiving van bloemen en daarmee voor de voedselproductie. Bijen zijn voor hun voedsel volledig afhankelijk van nectar en stuifmeel uit bloemen.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be