Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Looping Star uit Slagharen verhuist naar Schotland

10-09-2016, 16.09 uur

De Looping Star uit Attractiepark Slagharen gaat niet naar de schroothoop. Het pretpark heeft de klassieke achtbaan verkocht aan een Nederlandse handelaar. Hij verhuist de 37 jaar oude rollercoaster naar zijn eigen opslagplaats in Schotland.

De baan wordt overgenomen door Henk Bemboom jr., bevestigt Slagharen-directeur Wouter Dekkers aan Looopings. "We weten dat de Looping Star bij hem in goede handen is. Hij kent de nostalgische waarde." Bemboom is familie van de oprichter van Attractiepark Slagharen. "Er waren meer gegadigden voor een overname, maar dit vonden we het meest geschikt."

Bemboom is sinds 2002 de eigenaar van het Schotse pretpark Loudoun Castle. In september 2010 sloten de deuren vanwege tegenvallende bezoekersaantallen. Nu is het park verlaten. De ondernemer houdt zich tegenwoordig voornamelijk bezig met het verhandelen van attracties.

Waarschijnlijk gaat Bemboom de achtbaan uiteindelijk doorverkopen aan een andere partij. In de verkoopvoorwaarden staat dat de Looping Star niet in de Benelux opgebouwd mag worden. Dekkers benadrukt dat de attractie nog steeds helemaal veilig is.

De afbraak van de coaster in Slagharen begint op dinsdag 4 oktober. Begin november moet de Looping Star helemaal weg zijn. Dan wordt gestart met de fundering van de nieuwe lanceerachtbaan Gold Rush, die komend voorjaar opent.

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be