Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Looping Star uit Slagharen verhuist naar Schotland

10-09-2016, 16:09 uur | Reacties

De Looping Star uit Attractiepark Slagharen gaat niet naar de schroothoop. Het pretpark heeft de klassieke achtbaan verkocht aan een Nederlandse handelaar. Hij verhuist de 37 jaar oude rollercoaster naar zijn eigen opslagplaats in Schotland.

De baan wordt overgenomen door Henk Bemboom jr., bevestigt Slagharen-directeur Wouter Dekkers aan Looopings. "We weten dat de Looping Star bij hem in goede handen is. Hij kent de nostalgische waarde." Bemboom is familie van de oprichter van Attractiepark Slagharen. "Er waren meer gegadigden voor een overname, maar dit vonden we het meest geschikt."

ZIE OOK: Spectaculaire nieuwe achtbaan in Slagharen: drie lanceringen, 90 kilometer per uur

Bemboom is sinds 2002 de eigenaar van het Schotse pretpark Loudoun Castle. In september 2010 sloten de deuren vanwege tegenvallende bezoekersaantallen. Nu is het park verlaten. De ondernemer houdt zich tegenwoordig voornamelijk bezig met het verhandelen van attracties.

Waarschijnlijk gaat Bemboom de achtbaan uiteindelijk doorverkopen aan een andere partij. In de verkoopvoorwaarden staat dat de Looping Star niet in de Benelux opgebouwd mag worden. Dekkers benadrukt dat de attractie nog steeds helemaal veilig is.

De afbraak van de coaster in Slagharen begint op dinsdag 4 oktober. Begin november moet de Looping Star helemaal weg zijn. Dan wordt gestart met de fundering van de nieuwe lanceerachtbaan Gold Rush, die komend voorjaar opent.

ZIE OOK: Einde van een tijdperk: achtbaanfans pinken traantje weg bij verdwijnen Looping Star

Reacties