Nigloland

Pretparkdirecteur mishandelt journalist na artikel over terreurdreiging

17-08-2016, 15:37 uur | Reacties

Een journalist heeft klappen gehad van de eigenaar van een attractiepark. De baas van het Franse pretpark Nigloland sprong uit zijn vel naar aanleiding van een krantenartikel over een mogelijke terroristische aanslag.

In een bericht van dagblad L'Est-Éclair staat dat de trekpleister volgens geruchten een doelwit is voor terroristen. Nigloland-directeur Philippe Gélis stormde naar het hoofdkantoor van de krant, vergezeld van twee handlangers. Daar eiste hij dat het verhaal wordt verwijderd van het internet.


ZIE OOK: 'Dronken eigenaar Julianatoren bedreigt bezoekers'

Toen redacteuren dat weigerden, werd de man agressief. De pretparkbaas smeet een computer van tafel en ging een journalist te lijf. De politie kon Gélis en zijn 'bodyguards' later in de boeien slaan.

De hoofdredactie heeft geschokt gereageerd. "Geweld tegen journalisten is nooit aanvaardbaar", staat in een verklaring. "Het gedrag van deze man is verwerpelijk." Bovendien zou het artikel juist bedoeld zijn om geruchten over een mogelijke aanslag te relativeren. Het verhaal staat nog gewoon in zijn geheel op internet.

Nigloland ligt in de Noord-Franse plaats Dolancourt. Er staan zes achtbanen, waaronder de 33 meter hoge mega coaster Alpina Blitz (2014), met een topsnelheid van 83 kilometer per uur.ZIE OOK: Looopings niet welkom bij opening nieuwe achtbanen Phantasialand

Reacties