Mondo Verde

Drama in Limburgs dierenpark: aap krijgt stroomschok en verdrinkt voor ogen bezoekers

17-08-2016, 13:57 uur | Reacties

Tientallen bezoekers van het Limburgse themapark Mondo Verde hebben dinsdag kunnen zien hoe een mensaap verdronk. Een withandgibbon was in het water gevallen nadat hij een stroomschok kreeg van schrikdraad op het dak van zijn verblijf. Een reanimatiepoging door de directeur haalde niets meer uit.

"Het moet een traumatische ervaring geweest zijn voor onze gasten", vertelt een aangeslagen woordvoerder aan De Telegraaf. "We zijn twee jaar bezig geweest om de apen hier te krijgen. Nu gebeurt dit verschrikkelijke ongeluk."


ZIE OOK: Hulpeloos jong katje verdrinkt in kermisattractie

Eén van de ooggetuigen is een dag na het incident nog steeds in shock. "Het arme beest lag in het water te vechten voor zijn leven, terwijl kinderen stonden toe te kijken", zegt Rowiena de Ronde. "Het was een nachtmerrie. Ik ben gelijk naar huis gegaan."

De overleden aap was pas een maand in het Limburgse park. Het verblijf van de dieren is in orde, denkt de directie. Er worden dus geen wijzigingen aangebracht. Wel wordt de dode gibbon zo snel mogelijk vervangen door een nieuw exemplaar.ZIE OOK: Hond doodgereden door voorbijrazende achtbaantrein

Reacties