Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Familiepark Mondo Verde

Drama in Limburgs dierenpark: aap krijgt stroomschok en verdrinkt voor ogen bezoekers

17-08-2016, 13.57 uur

Tientallen bezoekers van het Limburgse themapark Mondo Verde hebben dinsdag kunnen zien hoe een mensaap verdronk. Een withandgibbon was in het water gevallen nadat hij een stroomschok kreeg van schrikdraad op het dak van zijn verblijf. Een reanimatiepoging door de directeur haalde niets meer uit.

"Het moet een traumatische ervaring geweest zijn voor onze gasten", vertelt een aangeslagen woordvoerder aan De Telegraaf. "We zijn twee jaar bezig geweest om de apen hier te krijgen. Nu gebeurt dit verschrikkelijke ongeluk."

Eén van de ooggetuigen is een dag na het incident nog steeds in shock. "Het arme beest lag in het water te vechten voor zijn leven, terwijl kinderen stonden toe te kijken", zegt Rowiena de Ronde. "Het was een nachtmerrie. Ik ben gelijk naar huis gegaan."

De overleden aap was pas een maand in het Limburgse park. Het verblijf van de dieren is in orde, denkt de directie. Er worden dus geen wijzigingen aangebracht. Wel wordt de dode gibbon zo snel mogelijk vervangen door een nieuw exemplaar.



Meer Familiepark Mondo Verde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be