Chessington World of Adventures Resort

Iconische pretparkattractie voor de laatste keer open

06-09-2016, 17:03 uur | Reacties

Eén van de foutste pretparkattracties in Europa sluit de deuren. De waterbaan Bubbleworks in het Britse Chessington World of Adventures is vandaag voor de allerlaatste keer open. In Bubbleworks maken bezoekers een tochtje door een zeepfabriek met bizarre geluidseffecten en knipperende lampen.

Passagiers varen in ronde draaiende bootjes langs badeenden, een koe, een olifant en andere merkwaardige figuren. De fabriek wordt bevolkt door kleine 'bubblemannetjes' in witte pakken en blauwe overalls. De slotscène bestaat uit een groot waterballet met lichteffecten.


ZIE OOK: Kopie van Efteling-attractie Vliegende Hollander in Engels pretpark?

De iconische darkride opende in 1990. In 2006 vond de laatste grote opknapbeurt plaats. Volgens het pretpark heeft Bubbleworks inmiddels 15 miljoen ritjes met 32 miljoen mensen achter de rug. Volgend jaar komt er een nieuwe attractie voor in de plaats.

Fans die een blijvende herinnering aan Bubbleworks in huis wilden halen, konden de afgelopen weken bieden op decorstukken uit de populaire attractie. Tientallen poppen, borden en ornamenten zijn inmiddels geveild. Ook werden er rondleidingen achter de schermen gegeven.ZIE OOK: Buitenkansje of publiciteitsstunt? 'Pretpark zet attractie te koop'

Reacties