Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Big Thunder Mountain in Disneyland Paris krijgt 'explosieve finale'

25-07-2016, 15.56 uur

De gigantische opknapbeurt van Big Thunder Mountain in Disneyland Paris is over de helft. Na acht maanden renoveren vertelt Walt Disney-artdirector Beth Clapperton wat er allemaal verandert bij de populaire attractie. De belangrijkste toevoeging wordt een "explosieve finale" met speciale effecten.

Dat is te zien in een nieuwe video van achter de schermen. Disney gebruikt projectietechnieken om te simuleren dat een grot vol explosieven op instorten staat. In de rotsen zijn projectoren, geluidsboxen en rookmachines geplaatst.

De 33 meter hoge berg, gebaseerd op Monument Valley in Arizona, wordt schoongemaakt en opnieuw geschilderd. Alle decoraties in de wachtrij en op berg krijgen eveneens een opknapbeurt. Daarnaast wordt bijna al het houtwerk vervangen, inclusief 630 bielzen op de rails.

Het meer rond Big Thunder Mountain is voor het eerst leeggepompt. Het schoonmaken van de bodem kostte twee maanden. Vissen die in het water zaten, zijn naar andere vijvers gebracht. Alle bomen en planten op de berg worden een voor een vervangen door exemplaren die beter bij de omgeving passen.

Volgens de huidige planning gaat de mijntrein weer open op 17 december. De attractie is sinds november 2015 dicht.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be