Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Drouwenerzand Attractiepark

Plannen voor reuzenrad, wildwaterbaan en achtbaan in Drents pretpark

21-07-2016, 13.26 uur

Het Drentse attractiepark Drouwenerzand wil uitbreiden. Als het aan eigenaar Bert van der Linde ligt, komen er binnenkort een groot reuzenrad, een wildwaterbaan én een achtbaan bij. De attracties kosten ruim 3 miljoen euro.

Dat vertelt de pretparkbaas in gesprek met het Dagblad van het Noorden. Het reuzenrad moet maximaal 35 meter hoog worden, de waterbaan vijftien meter. De provincie heeft gevraagd of het reuzenrad 's winters afgebroken kan worden. "Dat is mogelijk", zegt Van der Linde.

De eigenaar investeerde de afgelopen jaren al miljoenen euro's in Drouwenerzand, dat hij in 1994 kocht als speeltuin. Het jaarlijkse bezoekersaantal steeg van 43.000 naar 284.000 in 2015.

Omdat het bestemmingsplan eerst moet worden aangepast, verwacht Van der Linde in 2018 aan de slag te kunnen met de nieuwigheden. In de tussentijd wil hij wat kleine attracties neerzetten. "In september ga ik naar een pretparkbeurs in Barcelona." Hij hoopt daar "wat leuks" tegen te komen.

Meer Drouwenerzand Attractiepark
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be