Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Pretparken gewaarschuwd voor gevaarlijke situaties door Pokémon GO

15-07-2016, 12.16 uur | Reacties

Attractieparken worden gewaarschuwd voor de risico's van de populaire nieuwe app Pokémon GO. Branchevereniging IAAPA heeft een officiële memo naar buiten gebracht waarin staat dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan als pretparkbezoekers de game spelen tijdens hun bezoek.

"We raden alle pretparken aan om gasten er met behulp van borden en social media op te wijzen dat het niet is toegestaan om afgesloten gebieden te betreden", staat in het bericht. Gebruikers van Pokémon GO worden naar afgelegen plekken gestuurd om virtuele Pokémon te vangen.

"Onze angst is dat Pokémon-spelers de app gaan gebruiken op gevaarlijke plaatsen, zoals in attracties en achter de schermen." De organisatie vreest naar eigen zeggen voor bezoekers die over hekken klimmen om een zeldzaam figuurtje te pakken te krijgen.

IAAPA raadt pretparken ook aan om gebruikers erop te wijzen dat ze tijdens het spelen geen overlast moeten veroorzaken voor andere bezoekers. "En wijs medewerkers nogmaals op de regels voor het gebruiken van telefoons onder werktijd."

Pokémon GO is in korte tijd uitgegroeid tot een gigantische wereldwijde hype. Officieel is de app nog niet uit in Nederland. In de Efteling vindt komende maand een speciale Pokémon GO-dag plaats.

Meer nieuws
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be