Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
WitchWorld Almere

Ruzie bij nieuw pretpark WitchWorld: ontwerper dreigt met rechtszaak

12-07-2016, 23.59 uur

Het rommelt achter de schermen bij WitchWorld in Almere. De Belgische ontwerper Johan Desseyn, die de figuren bedacht voor het nog te bouwen themapark, is woest. Volgens hem worden zijn creaties illegaal gebruikt. Hij kreeg naar eigen zeggen nooit betaald.

Desseyn bedacht tientallen karakters, waaronder de trol Knurt. Die stond de afgelopen jaren min of meer symbool voor WitchWorld. Maar de ontwerper ontving daar ondanks eerdere afspraken geen geld voor, op een onkostenvergoeding voor wat klei na.

"Ik voel me als een Jan Lul behandeld dus vandaar dat ik een advocaat in de arm heb genomen", laat hij weten aan Almere Dichtbij. Als WitchWorld niet onmiddellijk stopt met het gebruiken van de creaties, stapt hij naar de rechter.

De samenwerking met de Belg zou al maanden stroef lopen. WitchWorld-directeur Ton Theunis schreef zelf een boek waarin de karakters ook voorkomen. Hij heeft al wat figuren van zijn website gehaald. "Ik denk dat Desseyn te maken heeft met een gekrenkt ego", reageert hij. "Als het moet kunnen we ook verder zonder zijn figuren."

WitchWorld moet een themapark worden over heksen en trollen, op de plek waar nu een kasteelruïne te vinden is. Voor de bouw van het Almeerse park is naar schatting 90 miljoen euro nodig. Hoeveel geld er al binnen is, wil Theunis niet zeggen.

Meer WitchWorld Almere
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be