Walibi Holland

Nieuwe achtbaan Walibi Holland gaat harder na aanpassingen

11-07-2016, 21:24 uur | Reacties

Lost Gravity, de nieuwe achtbaan van Walibi Holland, gaat sinds kort iets harder. Fabrikant Mack Rides heeft de treinen van de rollercoaster zwaarder gemaakt. Per karretje is tweehonderd kilo extra gewicht toegevoegd, waardoor passagiers sneller door de baan vliegen.

Dat bevestigt een woordvoerster in gesprek met Looopings. "Mack Rides heeft geconstateerd dat de aanpassing nodig was om te voldoen aan de specificaties van het ontwerp", zegt ze. "Een gevolg daarvan is dat je inderdaad harder gaat." Er zijn ook remmen weggehaald.


ZIE OOK: Vastgelopen Walibi-achtbaan Lost Gravity draait weer

Eind april viel een karretje van Lost Gravity tijdens een ritje stil. Er zaten toen geen mensen in de attractie. Het extra gewicht moet dat soort situaties in de toekomst voorkomen. "Dit is beter voor de koudere dagen, als achtbanen door de lage temperatuur minder snelheid hebben."

Fabrikant Mack zoekt nog naar een oplossing voor een baandeel dat trilt tijdens een ritje. Er werd in april een extra steunbalk geplaatst, maar dat bleek niet het gewenste effect te hebben. "Het onderdeel is weer meegenomen door Mack. Er wordt nog aan gewerkt." Bezoekers merken daar weinig van: de baan slijt sneller, maar is wel stabiel genoeg.

Lost Gravity is een prototype. Volgens de officiële specificaties gaat de coaster 87 kilometer per uur. De baan is 32 meter hoog en 680 meter lang. Er zitten twee inversies in: een dive drop en een zero-g roll.

ZIE OOK: Walibi Holland heeft oplossing voor trillen van achtbaan Lost Gravity

Reacties