Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Pokémon GO verovert de Efteling op 19 augustus

11-07-2016, 17.37 uur

De Efteling wordt overgenomen door Pokémon-jagers. Spelers van de razend populaire nieuwe smartphonegame Pokémon GO komen op vrijdag 19 augustus massaal naar het Brabantse attractiepark. Op Facebook hebben zich al bijna 1500 mensen aangemeld voor een speciaal Pokémon GO-evenement.

Pokémon GO is in een paar dagen tijd uitgegroeid tot een wereldwijde hype. Met behulp van de app kunnen spelers Pokémon vangen die bij hen in de buurt zijn. Vervolgens is het de bedoeling om de fantasiefiguren te trainen en met elkaar te laten strijden, net als in de gelijknamige animatieserie.

Hoewel de Efteling het evenement niet zelf organiseert, worden de gamers met open armen ontvangen. "Natuurlijk zijn ze van harte welkom", laat een woordvoerder weten. "Het is een leuk initiatief. We denken dat er voor hen nóg meer verrassingen te vinden zijn in het Sprookjesbos, waar normaal gesproken al zo veel te beleven is."

Spelers kunnen gebruikmaken van het gratis wifi-netwerk van de Efteling. De organisatie wisselt tips uit op Facebook. Men raadt onder meer aan om een mobiele telefoonoplader mee te nemen, voor als de batterij leegraakt. Ook schrijven de initiatiefnemers: "Let op jezelf en je omgeving, je bent niet alleen in het park!"

De gratis app is officieel nog niet uit in Europa. Installeren kan via een omweg. Android-gebruikers moeten een extern installatiebestand downloaden. Pokémonfans met een iPhone kunnen de game vinden in de Australische App Store.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be