Efteling

Pokémon GO verovert de Efteling op 19 augustus

11-07-2016, 17:37 uur | Reacties

De Efteling wordt overgenomen door Pokémon-jagers. Spelers van de razend populaire nieuwe smartphonegame Pokémon GO komen op vrijdag 19 augustus massaal naar het Brabantse attractiepark. Op Facebook hebben zich al bijna 1500 mensen aangemeld voor een speciaal Pokémon GO-evenement.

Pokémon GO is in een paar dagen tijd uitgegroeid tot een wereldwijde hype. Met behulp van de app kunnen spelers Pokémon vangen die bij hen in de buurt zijn. Vervolgens is het de bedoeling om de fantasiefiguren te trainen en met elkaar te laten strijden, net als in de gelijknamige animatieserie.


ZIE OOK: Fans Walibi Belgium: 'Noem vernieuwde achtbaan Pikachu'

Hoewel de Efteling het evenement niet zelf organiseert, worden de gamers met open armen ontvangen. "Natuurlijk zijn ze van harte welkom", laat een woordvoerder weten. "Het is een leuk initiatief. We denken dat er voor hen nóg meer verrassingen te vinden zijn in het Sprookjesbos, waar normaal gesproken al zo veel te beleven is."

Spelers kunnen gebruikmaken van het gratis wifi-netwerk van de Efteling. De organisatie wisselt tips uit op Facebook. Men raadt onder meer aan om een mobiele telefoonoplader mee te nemen, voor als de batterij leegraakt. Ook schrijven de initiatiefnemers: "Let op jezelf en je omgeving, je bent niet alleen in het park!"

De gratis app is officieel nog niet uit in Europa. Installeren kan via een omweg. Android-gebruikers moeten een extern installatiebestand downloaden. Pokémonfans met een iPhone kunnen de game vinden in de Australische App Store.ZIE OOK: 1500 mensen melden zich aan voor Facebook-evenement 'Karpervissen in de Efteling'

Reacties