Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
WasteWorld

'Hopen dat Efteling meedoet met afvalpretpark Tilburg'

28-06-2016, 10.37 uur

De initiatiefnemers van het nieuwe pretpark WasteWorld in Tilburg hopen op medewerking van de Efteling. Zes ondernemers werken aan een plan voor een themapark rond de thema's vuilnis, energie en recycling. Ze zoeken nog investeerders.

"Nu hopen we ook grotere partijen mee te krijgen", zegt Ernst Jonkers in het Brabants Dagblad. "De Efteling bijvoorbeeld." Het Kaatsheuvelse sprookjespark ligt op vijf minuten rijden van de locatie waar WasteWorld moet komen: een oud militair complex.

Het plan komt voort uit gesprekken met toerismestudenten en -deskundigen. Jonkers: "Wij zijn hartstikke enthousiast, de gemeente en de provincie denken mee. Maar we zullen grotere partijen nodig hebben." Er is nog geen ondernemingsplan.

WasteWorld gaat naar eigen zeggen voor "60 procent vertier en 40 procent educatie". Er zijn al een paar ontwerpen gepubliceerd. Het terrein van achttien hectare was eerder in beeld voor een winkelcentrum.

Dat de Efteling investeert in een tweede park in Noord-Brabant is niet ondenkbaar. In het verleden waren er plannen om het voormalige Land van Ooit over te nemen. Daar wilde de Efteling een 'mediapretpark' van maken, waar bezoekers figuren uit tv-series als Sprookjesboom en TiTaTovenaar konden ontmoeten.

Meer WasteWorld
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be