Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling sluit 'gevaarlijke' draaimolen

25-06-2016, 21.17 uur

Een nostalgische draaimolen in de Efteling is gesloten na het aantreffen van een technisch probleem. Bezoekers kunnen niet meer plaatsnemen in de Vermolenmolen op het Anton Pieckplein. Vorige week kwam via Looopings aan het licht dat medewerkers waarschuwen voor "gevaarlijke situaties".

Het komt regelmatig voor dat de molen onverwachts weer in beweging komt nadat hij is stilgevallen. "Hoi collega's, de Vermolenmolen heeft de neiging om - als hij stilstaat en gasten erop en eraf lopen - spontaan achteruit te gaan draaien, soms wel drie à vier meter", stond op een briefje in het controlehok. Het papiertje is inmiddels weggehaald.

De Vermolenmolen, gebouwd in 1865, is een van de oudste carrousels van Nederland. Onlangs was de attractie nog vijf maanden gesloten vanwege een opknapbeurt.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be