Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling droomt van zeven miljoen bezoekers in 2030

21-06-2016, 21.13 uur

De Efteling heeft een nieuwe stip aan de horizon. Het pretpark wil over veertien jaar, in 2030, zeven miljoen bezoekers per jaar kunnen trekken. Dat bleek vanavond tijdens een inloopavond voor buurtbewoners op het gemeentehuis van Loon op Zand.

Tot nu toe werd door de directie alleen gesproken over het behalen van vijf miljoen bezoekers in 2020. De Efteling is al aardig op weg: in 2015 kwamen er bijna 4,7 miljoen bezoekers.

Die voortdurende stijging gaat zorgen voor een flinke toename van het verkeer naar het attractiepark en de verblijfsaccommodaties. Om lange files te voorkomen, is het de bedoeling om de huidige toegangswegen aan te passen en uit te breiden. Na de zomer wordt er een definitief bestemmingsplan opgesteld.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be