Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-medewerkers waarschuwen voor onveilige situaties bij draaimolen

19-06-2016, 15.39 uur

Bezoekers van de Efteling moeten oppassen. Medewerkers van het pretpark waarschuwen voor onveilige situaties bij een nostalgische draaimolen op het Anton Pieckplein. De zogeheten Vermolenmolen gaat soms spontaan draaien, zonder dat iemand op de startknop heeft gedrukt.

Dat staat in een personeelsmemo in de controlekamer bij de carrousel. "Hoi collega's, de Vermolenmolen heeft de neiging om - als hij stilstaat en gasten erop en eraf lopen - spontaan achteruit te gaan draaien, soms wel drie à vier meter", valt te lezen op het papiertje.

Dat kan voor gevaarlijke situaties zoals valpartijen zorgen, vrezen de medewerkers. Het euvel is gemeld bij het management middels een "formulier onveilige situaties". Efteling-personeel houdt de draaimolen de komende weken in de gaten.

De Vermolencarrousel was onlangs nog vijf maanden gesloten vanwege een enorme renovatie. Halverwege april werd de attractie weer in gebruik genomen. Veel onderdelen zijn vernieuwd.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be