Kolmården Wildlife Park

Opening van 'beste houten achtbaan ter wereld' gaat niet door

19-06-2016, 17:29 uur | Reacties

Rollercoasterfans die een ritje in een van de heftigste houten achtbanen ter wereld willen maken, moeten geduld hebben. De officiële opening van de spectaculaire houten achtbaan Wildfire in het Zweedse pretpark Kolmården is op het laatste moment uitgesteld.

Eigenlijk zou de attractie gisteren opengaan. "De bouwer heeft ons gewezen op een mogelijke fabricagefout in de treinen", staat in een verklaring van het park op Facebook. "We hebben zelf nog geen gebreken aangetroffen, maar we nemen het zekere voor het onzekere."


ZIE OOK: Video: drie keer over de kop in krankzinnige nieuwe houten achtbaan

Volgens de fabrikant gaat het verhelpen van het probleem minstens drie tot vijf dagen duren. "We doen er alles aan om de achtbaan zo snel mogelijk operationeel te hebben", belooft het management van Kolmården.

Het pretpark noemt de 57 meter hoge coaster "de beste houten achtbaan ter wereld". De topsnelheid ligt op 113 kilometer per uur. Passagiers gaan drie keer over de kop. Wildfire werd gebouwd door Rocky Mountain Construction in samenwerking met Vekoma uit Nederland.

Het is niet de eerste tegenslag voor Wildfire en de fabrikant. Vorig jaar leek het er nog op dat de attractie niet gebouwd kon worden vanwege problemen met de vergunning. Rocky Mountain Construction moest eerder dit jaar de opening van een houten achtbaan in het Amerikaanse themapark Dollywood (Tennessee) uitstellen, ook vanwege technische problemen.ZIE OOK: Boze buren steken stokje voor spectaculaire houten achtbaan

Reacties