Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

'Ramadan volhouden in Walibi Holland heel erg moeilijk'

16-06-2016, 23.59 uur

Moslims die meedoen met de ramadan, kunnen wellicht beter niet naar Walibi Holland gaan. Het is namelijk ontzettend lastig om niet te eten en te drinken in een pretpark dat barst van de eettentjes en drankkraampjes. Dat vertelt moslima Laila Lazar (22) in een speciale vlog.

"Je wilt niet weten hoe lekker het hier ruikt", zegt de Haarlemse Lazar als ze voorbij een horecapunt met churros wandelt. "Als je hier langsloopt dan is het toch wel even heel moeilijk." Tijdens de regen duikt haar gezelschap een restaurantje in. Lazar moet de hapjes en drankjes laten staan. Daar baalt ze flink van. "Ik heb een heel erg droge mond."

Toch ziet Lazar ook nog een voordeel van vasten in Walibi. Na afloop van een ritje in de hangende achtbaan Condor hoeft ze namelijk niet over te geven. "Ik ben blij dat ik niets gegeten heb, anders had ik het er nu weer uitgegooid."

Lazar doet mee met de ramadan sinds ze 13 jaar is. Tijdens de vastenmaand mogen moslims - op enkele uitzonderingen na - niet eten, drinken, roken en seks hebben tussen zonsopgang en zonsondergang. De ramadan duurt tot en met dinsdag 5 juli.Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be