Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Magic World of Lights

Licht gaat definitief uit bij Magic World of Lights in Roermond

08-06-2016, 08.31 uur

Het is over en uit voor lichtattractie Magic World of Lights in Roermond. Alle lichtsculpturen worden per direct afgebroken vanwege tegenvallende bezoekersaantallen. Het overdekte lichtfestival hield het slechts vijf weken vol.

Dat is nog korter dan pretpark Yumble, dat vorig jaar in het pand naast de Designer Outlet Roermond te vinden was. Het 'attractiepark van de toekomst' ging binnen vier maanden failliet.

Met Magic World of Lights lijkt de geschiedenis zich te herhalen, maar dan nog sneller. Afgelopen weekend kon Looopings al melden dat de online kaartverkoop plotseling was gestopt. Volgens een voorlichter kwamen er hooguit enkele honderden bezoekers per week op de lichtjes af. Dat hadden er duizenden moeten zijn.

Eerder gokte de organisatie op 250.000 bezoekers in een jaar tijd. De bouw van Magic World of Lights, dat opende op 30 april, kostte meer dan 1,5 miljoen euro. Er waren lichtsculpturen te vinden verspreid over twaalf verschillende themazones. Op de website van de attractie is op dit moment nog niets te vinden over de sluiting.

Meer Magic World of Lights
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be