Magic World of Lights

Licht gaat definitief uit bij Magic World of Lights in Roermond

08-06-2016, 08.31 uur | Reacties

Het is over en uit voor lichtattractie Magic World of Lights in Roermond. Alle lichtsculpturen worden per direct afgebroken vanwege tegenvallende bezoekersaantallen. Het overdekte lichtfestival hield het slechts vijf weken vol.

Dat is nog korter dan pretpark Yumble, dat vorig jaar in het pand naast de Designer Outlet Roermond te vinden was. Het 'attractiepark van de toekomst' ging binnen vier maanden failliet.


ZIE OOK: Het begin van het einde? Magic World of Lights stopt kaartverkoop

Met Magic World of Lights lijkt de geschiedenis zich te herhalen, maar dan nog sneller. Afgelopen weekend kon Looopings al melden dat de online kaartverkoop plotseling was gestopt. Volgens een voorlichter kwamen er hooguit enkele honderden bezoekers per week op de lichtjes af. Dat hadden er duizenden moeten zijn.

Eerder gokte de organisatie op 250.000 bezoekers in een jaar tijd. De bouw van Magic World of Lights, dat opende op 30 april, kostte meer dan 1,5 miljoen euro. Er waren lichtsculpturen te vinden verspreid over twaalf verschillende themazones. Op de website van de attractie is op dit moment nog niets te vinden over de sluiting.

ZIE OOK: Lichtfestival Magic World of Lights snijdt in openingstijden

Reacties