Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Sluiting dreigt voor Plopsaland vanwege verlopen milieuvergunning

21-05-2016, 09.48 uur

Nee, dit is geen Belgenmop. Plopsaland De Panne dreigt tijdelijk dicht te moeten. Op 18 juli verloopt de milieuvergunning van het Belgische pretpark. Een nieuwe vergunning is nog niet aangevraagd. Als buurtbewoners gaan klagen over geluidsoverlast, zou het kunnen dat de poorten worden gesloten.

Dat vertelt een advocaat aan de krant Het Laatste Nieuws. "Eigenlijk kan iedereen die in een straal van tweehonderd tot driehonderd meter rond het park woont, aan de rechter een verbod tot exploitatie vragen", zegt Guido Sepelie. Ook de milieu-inspectie en de burgemeester kunnen het park laten sluiten.

Het aanvragen van een vergunning duurt minstens drie maanden. Voor Plopsaland wordt het dus onmogelijk om die op tijd binnen te hebben. "Ik begrijp niet dat men bij Plopsaland zo'n risico neemt", zegt advocaat Sepelie. De timing is niet handig: binnenkort opent de nieuwe houten achtbaan Heidi The Ride.

Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof ligt er niet wakker van. "Ja, in theorie kan een buur het park laten sluiten. Maar ik vertrouw erop dat de rechter het dossier in zijn totaliteit gaat bekijken." Hij verwacht dat de nieuwe aanvraag op 15 juni wordt ingediend.

Van den Kerkhof: "Wij hebben ons huiswerk goed gemaakt. Persoonlijk zou ik die Sepelie voorstellen dat hij zich met andere zaken gaat bezighouden dan iedereen in zijn omgeving te vervelen."

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be