Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris gaat 'eerlijke toegangsprijzen' hanteren

17-04-2016, 14.31 uur

De online toegangsprijzen van Disneyland Paris worden eerlijker. Na klachten van de Europese Commissie gaat het prijsbeleid van het pretparkresort op de schop. Tot nu toe moesten bezoekers van buiten Frankrijk op internet meer betalen voor hun entreebewijzen en hotels dan Fransen.

Zo kost een 'Premium Package' 2447 euro voor Duitsers en 1870 euro voor Britten, terwijl Fransen 1346 euro betalen. Voor buitenlanders was het onmogelijk om de Franse website met goedkopere tarieven te gebruiken.

Voortaan kan dat wel, door de taalinstellingen te veranderen. De Franse site accepteert sinds kort ook buitenlandse creditcards. In ruil voor de aanpassing stopt de Europese Commissie met een onderzoek naar de vermeende prijsdiscriminatie.

Eurocommissaris Elzbieta Bienkowska zegt blij te zijn met de oplossing. "We kunnen niet tolereren dat consumenten anders worden behandeld op basis van hun woonplaats of nationaliteit", laat ze weten.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be