Efteling

Doolhof in de Efteling schreeuwt om opknapbeurt

25-04-2016, 21:47 uur | Reacties

De weg vinden in het doolhof van de Efteling is tegenwoordig wel heel erg makkelijk. Veel heggen zijn in zo'n slechte staat dat bezoekers er zonder moeite dwars doorheen kunnen lopen. De kinderattractie kan wel een opknapbeurt gebruiken, maar daar zijn voorlopig geen concrete plannen voor.

Dat bevestigt een woordvoerster aan Looopings. "Bij een recente onderhoudsbeurt is vooral naar de effecten gekeken", zegt ze. "Iets groters staat op korte termijn vooralsnog niet op de planning." De afgelopen jaren zijn er al wel houten palen en hekken neergezet om te voorkomen dat heggen worden vernield. Dat haalde weinig uit.


ZIE OOK: 'Doolhof Efteling moet toegankelijk worden voor rolstoelers'

Ingewijden melden dat er achter de schermen wel wordt gewerkt aan een groot vernieuwingsplan voor het doolhof. Het is onduidelijk wanneer bezoekers daar iets van terugzien. De Efteling heeft de handen vol aan de bouw van de nieuwe attractie Symbolica, vakantiepark het Loonsche Land en het herbouwen van Roodkapje in het Sprookjesbos.

Pardoes
Het zogeheten Kinder Avonturendoolhof werd ontworpen door Henny Knoet, de bedenker van Efteling-mascotte Pardoes. Kinderen komen al wandelend onder meer langs twee touwbruggen met opspringend water, een drinkfontein, een draaiende poort, een kerker met tralies en standbeelden. De attractie, geopend in 1995, ligt tussen Monsieur Cannibale en restaurantcomplex Panorama.ZIE OOK: Pretpark opent grootste mobiele doolhof ter wereld

Reacties